Odjeća i obuća za treninge

smiley

Zašto baletni plesači, žene i muškarci, tipično nose tajice, bodye (leotard), šlapice?

Zato da bi se dobro vidjelo tijelo, mišići, zglobovi i njihovi pokreti te da pri kretanju ništa ne bi zapinjalo, smetalo, sputavalo.

 

Ali vi ...

Nemate odjeću za balet? Smiješna vam je ta baletna odjeća? Nemate novaca? Ne znate isplati li vam se to kupovati kad možda odustanete? Sram vas je obući tajice, šlapice, rozu suknjicu?

Ne brinite. Na trening možete doći i u trenirci i debelim čarapama. Samo da vam je odjeća udobna i da ne sputava vaše pokrete. Bolje bi bilo da odjeća nije jako široka tako da voditelj lakše uoči vaše pogrešno držanje i na vrijeme vas ispravi.

A što ako se vama baš sviđaju ružičaste šlapice i tajice?  Ma, naravno da smijete doći u svojoj najružičastijoj suknjici! Vaše veselje će unijeti radost u naš studio. S guštom ćemo s vama diskutirati o nijansama roze ili duljini suknjice. No, uz to ćemo i vježbati.

 

A muškarci?

Što da vi obučete? Pa suknjicu!!! smiley

Ma, šalimo se. Ako se ne osjećate ugodno u tajicama, obucite trenirku. Možete obući i hlače do koljena ili kopirati rukometaša Ivana Balića, koji ispod kratkih hlača uvijek nosi uske crne biciklističke hlačice. Na nogama možete nositi i debele čarape, ako ne želite vježbati u mekanim šlapama. Izbor je vaš. Ono što je preporučljivo je da ne oblačite jako široku odjeću kako bi voditelju bilo lakše uočiti ako se nepravilno držite ili izvodite vježbu.

 

A što ako ste vi muškarac koji jako želi nositi tajce ili bi barem htio probati?

Baš ništa. Nosite ih. Obradovat ćete nas, cijenit ćemo vaše samopouzdanje i doprinos dobrom trningu.

Ali vi ne biste crne tajice već bijele, bež, roze. Privlaći vas i body (leotard), možda baš onaj s tankim naramenicama i u "tanga" stilu.

I opet ništa. Divimo se što ste svoje želje osvjestili i imate hrabrosti razmišljati o tome.

Jer, znate kako kažu: "It takes a real man to  wear a dress!"

 

Žene u vašoj grupi cijenit će vas po tome kako se odnosite prema njima, kako vježbate i kako doprinostie atmosferi na satu i razultatima treninga, a ne po frizuri, titulama, autu, novcu, prehrani ili odjeći.

A voditelji? Voditelji obožavaju hrabre polaznike, znatiželjne i one koji su sve spremni probati barem jednom.