Oaza plesa i pokreta

There are no translations available.

RASPORED

PRIJAVA

CIJENE

 

 

Gledate li MTV, Vh1, CMC ili neki drugi glazbeni TV kanal? Gledali ste plesne filmove Flashdance, Cabaret, ...?

Sviđa vam se kako plešu? Voljeli biste da i vi to možete? Možete, možete! Dođite i probajte!

Ples koji vam se sviđa se zove jazz dance. Ima nekoliko stilova (MTV, Musical comedy, lirski, street, ...), koje u prvom trenutku nećete sve razlikovati, ali to nije ni bitno.

Jazz dance je modernija plesna tehnika koja se, kao i većina drugih modernih plesnih tehnika, temelji na tehnici klasičnog baleta. Osnovna je razlika da ima slobodnije pokrete, "opuštenije" elemente.

 

Stilovi jazz dancea

Povijest Jazz dancea

 

Položaji nogu u jazzu ne moraju biti tako jako otvoreni (položaj nogu u kojem pete stoje jedna nasuprot druge, a prsti su okrenuti u suprotnim smjerovima) kao u baletu, a u nekim elementima su i potpuno zatvoreni (paralelni).

U jazzu je dopušten veći stupanj stilske opuštenosti nego u baletu koji ima strože forme.

Jazzu su svojstvene i izolacije tijela.

Pri izvođenju pokreta, svaki dio tijela radi svoj pokret, izoliran jedan od drugog. Na primjer, pri kruženju bokovima, tijelo iznad struka potpuno je mirno, i obratno.

Jazz dance se pleše na popularnu glazbu, a može se plesati i na bilo koju drugu muziku.

 

Iako ono što vidimo u glazbenim spotovima ili filmovima je često vrlo dinamičan ples, s brzim okretima i velikim skokovima, jazz se može plesati i polaganije i uz romantičnu ili mističnu glazbu.

 

Stoga se jazz može plesati u svakoj životnoj dobi. Nikad nije kasno da se počne učiti i vježbati jazz.

Možete biti i slabije kondicije i bez ikakvog plesnog iskustva ili vještine. Kao i za bilo koji drugi ples, najvažnija je želja za plesanjem i uživanje u glazbi i pokretu.

 

Slijedite nas na Facebook-u

Facebook

Anketa

Plešete li?